Zonnepanelen

slide3

Zonnepanelen

Het is inmiddels een vertrouwde techniek en bijna een “must have”. Het leuke van zonnepanelen is dat je eigen elektriciteitsverbruik met eigen middelen op kunt wekken als de ligging van je huis niet tegen zit. De techniek is inmiddels redelijk uitgekristalliseerd en dat betekent een redelijk risicoloze investering zolang er nog gesaldeerd kan worden. Salderen betekent dat het probleem van opslag wettelijk is afgedekt. Niet een probleem van de eindafnemer. De politiek bepaalt hoe lang dat zo blijft. Helaas wijst alles erop dat dit gaat veranderen en hoe het dan precies wordt is nog niet duidelijk. Dat maakt de opbrengstberekening onbetrouwbaar.

Voor een gemiddeld huishouden is elektriciteit slechts een kwart van de energierekening. Na de eigen voorziening in elektriciteit komt de uitdaging om het gasverbruik te reduceren.

Hoeveel panelen plaatsen?

De omvang van je zonnesysteem wordt bepaald door je aansluiting in de meterkast. Heb je een 16Amp groep, dan mag de omvormer niet meer leveren dan 16 * 230 volt = 3680 Watt. Een beveiliging moet overbelasting voorkomen. Het aantal zonnepanelen dat je op je omvormer aan kunt sluiten ligt aan de specificaties van de panelen. Met name de capaciteit is speelt een belangrijke rol. Wij kunnen dat berekenen.

Zolang je niet meer produceert dan je over het jaar zelf verbruikt, kun je nog salderen. Lever je per saldo terug aan je leverancier, dan krijg je misschien wel een vergoeding, maar dat zal niet meer zijn dan de kale prijs. En die is niet zo hoog, ongeveer €0,05.

Meer informatie over de aanleg van zonnepanelen?

Op zoek naar meer informatie over zonnepanelen? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

vcacertificering